30 gig – fortfarande ett helvete

2017-03-01-11-02-04-2

Så har jag då uppnåt någon form av jubileum. 30 stand up-gig sen starten i höstas. Men fan vad jag inte kan stand up. Ännu.

Det är ingen hejd på berg och dal-banan. Ena gången är det total respons, skratt, applåder och jubel. Andra gången tystnad, oförståelse och awkwardness. Trots att man vid båda tillfällena kört i princip samma material. Det är oförutsägbart och grymt.

Tortyr är ett ord man ska använda försiktigt, men stand up kommer bra nära. Trots smärtan tar man sig igenom tortyren för att om möjligt få smaka på skrattets sötma och känna den totala bekräftelsen när publiken bara åker med. Det är en kick att dö för.

Och vilka dårar man har fått bevittna under den här tiden. Stand up-världen är väl ändå relativt liten och både rutinerade komiker och nervösa rookies samsas på samma scener. De förra för att testa nytt och hålla ångan uppe och de senare för att ta sina första stapplande steg.

Big Ben, Stockholm Comedy Club, Leroys Live Comedy, King Comedy är några klubbar jag fått äran att köra på. Hittills. Det känns som det pågår någon sorts stand up-boom just nu men det kanske bara är för att man är mitt i det. Många vill köra och det är inte helt lätt att få tider.

Vad jag har gett mig in på vet jag egentligen inte. Men det jag vet är att det tar tid att bli bra. Lång tid.

Nästa bokade gig just nu: Förfest på Stockholm Comedy Club 11/3

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s