Dags för final

20170120-12

Som tävlingsgeneralen Janne Westerlund uttrycker det: man kan inte tävla i stand up. Ändå görs det. Det är som humlan som inte kan flyga.

Tio kamikazepiloter gör sig redo att kasta sig ut på gladiatorarenan för att bli bedömda av en överförfriskad pöbel. Hälften går till final, hälften kastas till lejonen.

Stockholm Comedy Contest. En semifinal avgjordes på torsdagen och en ska avgöras nu på fredagen. Tio komiker, fem går vidare. Konkurrensen är tuffare än jag tänkt mig. Många roliga komiker.

Jag blir lottad sist. Vet inte om det är en fördel. Samtidigt kanske det är bra att ligga färsk på näthinnan när publiken ska rösta. Om man gör ett bra gig dvs. Publikens röster tillsammans med juryns bedömning avgör vilka som gå vidare.

Det är grym stämning. Fullsatt och tätt. Riktigt roliga förutsättningar. Och det går bra. Får med mig publiken direkt och har bra flow setet ut.

Vi är tre komiker som får högst betyg av publiken och vi tillsammans med två andra går vidare. Ikväll får vi möta fem komiker från semifinalen i torsdags. Det kommer att bli riktigt tätt.

Nästa gig: Stockholm Comedy Contest, final, 21/1

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s