Tappra apor dansar på King Comedy

18944547_10155345844827603_2069373721_n

Gig 61. King Comedy.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag tycker verkligen om King Comedy. Man får köra åtta minuter och värden Johannes Hakala är en trevlig prick. Men visst är det en prövning för sköra egon att gång på gång tvingas stå och bomba inför bedagade existenser.

Det är tredje giget på tre dagar för mig och jag är rätt sliten. Dessutom har jag tagit på mig den betungande uppgiften att, förutom att köra, även vara DJ. Det är ett tufft uppdrag som innebär att dra en regel upp och ner mellan varje komiker. Jag varierar mellan Sade och det norska black metal-bandet Gorgoroth. De senare var i ropet i början av 90-talet då kyrkor brändes i Norge, om någon minns.

Det blir trevligt ikväll också. Mina kollegor Fraser Ames, Svea Sigmond och John Olsson gör bra gig trots att publiken mest består av halvpackade britter och skeptiska pensionärer. Jag pratar också en del med den skicklige retorikern och duktige komikern Peter Nitschke som levererar ett proffsigt set.

Alla gig är bra gig. Och man måste lära sig att stå ut med lidandet.

Nästa gig: Big Ben, 5/6, kl 20.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s