När publiken är roligare än du

18928204_10155342537977603_1834041061_n

Gig 60. Stockholm Comedy Club, Best of förfest, Södra sällskapet.

Jaha, någon sorts jubileum igen. Time flies. Och förutsättningarna inför gig 60 är onekligen bra. Fullsatt lokal, sköna komiker, bra placering i line upen och underhållande konfrencier i form av Birgitta Klepke. Jag kör i princip samma set som dagen innan men får lite annorlunda betalt jämfört med kvällen innan. Generellt lite sämre men ändå ok. Jag är lite mer spänd i kväll och det syns på min bistra uppsyn. När jag fastnar i surblicken mellan vissa skämt tenderar jag att få mindre respons.

När man kommit över skräcken att man ska tappa bort sig i manus börjar man som komiker lyfta blicken och ta in rummet och publiken i större utsträckning. Det kan ge både skratt och platt fall. Om man frågar publiken måste man vara beredd på svar. Igår lyfte publiken mitt set efter ett par halvtröga skämt. En fråga till en kvinna ledde till en rolig kommentar från hennes man som ledde till unisont publikskratt. Riktigt kul.

Samtidigt kan det bli tradigt för dem som sitter långt bak om man för mycket ägnar sig åt ohörbara dialoger med främre raden, så det gäller att ha känsla där. Inte alltid lätt.

Byter nu Stockholm Comedy Clubs röda sammetsdraperier mot King Comedy´s ekande ångest. Båda har sin charm…

Nästa gig: King Comedy, 4/6 kl 20.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s