Aldrig haft så kul på scenen

18871621_10155339075647603_1407722407_n

Hur en kväll blir står alltid skrivet i stjärnorna och man vet aldrig vilken version av en själv som kommer att stå där uppe framför åskådarna. Den spände? Den dryge? Den lyhörde? Man kan innan känna sig hur säker som helst bara för att sekunderna innan scenentré bli perforerad av osäkerhetens blixt. Eller, när man väl kommit upp på scenen, så kan de första kontakterna med publiken bli aviga och man får aldrig till den där nödvändiga kemin.

Men igår var det underbart. Jag älskar verkligen kvällsshowerna på Stockholm Comedy Club. De gångerna jag varit där har det alltid varit fullsatt och det känns som folk verkligen är där för att ha kul. Med det sagt är det inte alltid lättskrattat. Igår kändes det som att folk rakt igenom hade trevligt men det var inga stående ovationer för någon av oss komiker, men bra stämning och jämnt flyt.

Jag gör ett gig jag är riktigt nöjd med på flera sätt. Inget himlastormande men flera bra skratt och framför allt fler skratt mellan skämten. Det beror troligen på att jag mer och mer skalat bort allt överflödigt och verkligen möter publiken. Jag vågar stå och vara tyst och närvarande. Sånt märks och smittar. Gillar att flera nya grejer börjar sitta.

Har även extremt roligt på scenen. Ingen osäkerhet utan stor närvaro och känsla. Det ska fan vara kul för en själv också, inte bara en stor pina. Har skönt snack med publiken och kan ta in det som händer. Framsteg!

Från den här kvällen vill jag också nämna Marcus Berggren. Galningen från Kungälv som headlinar. Han har några extremt innehållsrika och smattrande rutiner. Väldigt duktig på att skriva roliga formuleringar och en helt hysterisk energi. Men jag tycker att han bör sänka tempot lite ibland och låta publiken skratta. Han kväver oss nästan med sina ordlekar. Medan man försöker få ur sig ett skratt till en formulering har han redan kastat fem nya i ansiktet på en. Vi hinner inte, Marcus! Växla lite emellanåt och bli ännu bättre. En stor talang är du redan.

Ikväll blir det flera av oss som kört konceptet Förfest under våren. Elin Viljestrand, Viktor Carlsson, jag och Fraser Ames. Headlinar gör Ato Karlsson och Birgitta Klepke konfar. Lär bli grejt! Hoppas vi ses:)

Nästa gig: Stockholm Comedy Club, Best Of Förfest, Södra sällskapet 20.00

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s