Utan mick i Nynäshamn

Nynashamn

 

Gig 58. Livet on the road alltså. Det börjar med att jag lyckas ta fel på perrongsida och missar min pendel till Nynäshamn. Jag är på väg dit för att uppträda på klubben Big Comedy In Little Sweden som svingar förbi den lilla färjeorten en gång i månaden.

Väl på plats på den pittoreska lilla hamnkrogen Kroken konstaterar klubbdrivaren och kvällens MC Tom Fredriksson att det inte finns någon mikrofon. Restaurangen som ska tillhandahålla denna har på något sätt lyckas se till att den inte finns på plats. Vi komiker har alltså att välja mellan att ställa in eller stå och skrika i ena ändan av lokalen. Stand up är knappast en materialsport men micken känns ju lite grundläggande på något sätt. Det hela är häpnadsväckande.

Förstås finns inga som helst planer på att ställa in (el okej det fanns det men SKIT I DET!) så jag, Tom Fredriksson, Thomas Ahlbeck, Jerry Prütz, Eskil Selander och Anders Häggström (gubbtätt, jag vet och ber om ursäkt) kavlar upp armarna, tar en vicks blå och kör.

Det är märkligt hur villig man är att rulla sig i tjära och fjädrar för att få skratt. Publiken är relativt fåtalig men, som tur är, välvillig och förstående. I den pittoreska lokalen i det sjönära läget lyfter jag som en drake i motvinden. Med båda armarna tillgängliga känner jag mig märkligt fri och ledig. Det känns kanske mindre stand up och mer inspirationsmöte men det är en otrolig frihetskänsla där jag kryssar omkring mellan borden och delger min syn på livet.

Ett grabbgäng bryter ihop vid ett bord, ett par fnissar ljudligt och det applåderas artigt. Faktiskt förvånad hur bra det går för oss. Det är knepiga förutsättningar men vi är alla komiker med och skapar en trevlig kväll. Som det ska vara.

Nu väntar två kvällar i rad på Stockholm Comedy Club. Riktigt bra komiker så missa inte!

Nästa gig: Stockholm Comedy Club, Södra sällskapet, 2/6 kl 20.00

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s