Här skrämmer jag ett tvillingpar från Småland

19883595_10155470342892603_1887170747_n

Gig 71.

Det råder riktig stand up-fabrik på Big Ben just nu. Rookieklubben köttar som bekant varje dag och listan på vilka som ska köra varje kväll är minsta sagt föränderlig. Anmälda komiker dyker inte upp och nya tillkommer hela tiden. Publiken brukar vara med på noterna men den här kvällen är det mer känsla av efterfest än stand up-fest.

Stämningen sätts redan av konfrenciern som enligt egen utsago är duktigt bakfull. Publiken verkar inte riktigt hämta sig efter det och det blir på sin höjd småtrevligt även om alla komiker (och de är många, och vissa kör lääääänge) gör sitt bästa.

Själv börjar jag trivas i min roll som regeldragare. Jag drar igång musiken när en komiker är klar för att ge nästa en skön skjuts. Liksom kvällen innan har jag en luvtröja på mig. Det känns pubertalt men, som jag tidigare nämnt, välgörande för min persona.

Jag kör andra rutiner ikväll men det går bra igen. Inte lika bra respons som igår men det är en sådan kväll. Skämtar lite med ett småländskt tvillingpar. Efter giget springer jag ifatt dem och lyckas sånär skrämma livet ur dem. De är i Stockholm och hälsar på och anser att kvällen som helhet var över förväntan.

Sedan försvinner jag in på Carmen där stand up-kollegan John med anhang avhandlar en lyckad kväll på Stockholm Comedy Club. Ser fram emot att köra där snart igen.

Nästa bokade gig är på Stockholm Comedy Club 22 juli men det blir garanterat gig på Big Ben innan dess. Håll utkik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s