Nytt flög som skadeskjuten and

20428389_10155537286537603_842617981_n

Gig 76.

Anden är ett majestätiskt djur där den ligger vid vattenkanten, förvånansvärt orädd för människan. Plötsligt gör en överviktig mops ett utfall åt höger. Husse tappar för en sekund kontrollen och mopsen tar sig in i andens personliga utrymme. Smäckert hinner anden lyfta, med grönhövdad partner hack i häl.

Mopsen är dock inte andens enda hot. När andparet når marschhöjd om tio meter ovanför vattenytan hörs en dov knall. Den grönhövdade faller som en telia-aktie och låter, till de solbadandes stora förskräckelse, sitt innanmäte jämnt fördela sig över en badbrygga.

Vår hjälte, eller vad vi ska kalla den nu enda överlevande anden, får ett vingben smekt av grovt hagel men lyckas efter ett par inledande saltomortaler ändå fortsätta sin nu tämligen vingliga färd mot ett tätt skogsparti.

Väl där slickar anden sina sår. Någon riktig tanke kan den inte formulera för sitt inre men hade den till det varit förmögen hade den säkerligen andats ut. Skadad men levande. Tärd men stoisk. En viktig erfarenhet rikare.

Nästa gig: Big Ben, 27/7

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s