Fullt, svettigt och Anders Borg

20631885_10155564634362603_89671758_n

Gig 79.

Mycket debatterande om Anders Borg nu på alla tänkbara plattformar. Än så länge verkar det bara vara Aftonbladet som har pratat med någon som sett det inträffade och som ingående beskriver det Anders Borg ska ha sagt och gjort. Anders Borg själv har inte gått i svaromål utan publicerat ett kort statement på sin Facebook-sida. Det tyder såklart på att det ligger något i den version som vittnet beskriver av festkvällen ute i skärgården.

Att det blir en story är självklart. En av Sveriges mest kända personer efter sin tid som framgångsrik finansminister, som ofta förekommer i media också gällande sitt privatliv, påstås visa upp ett, kan vi väl enas om, klandervärt beteende. Tidsandan med upprördhet över Trump och påstådda beteenden hos vissa asylsökande bidrar förstås också till den kontemporära nyhetsvärderingen.

Jag reagerade direkt på det oförblommerade stödet för Anders Borg under hans inlägg. Såklart kan det ligga orsaker bakom ett rejält fylleslag men att bara köpa den klassiska black out-förklaringen känns sådär. Jag fick en black out och så poff gjorde jag allt det här. En demon tog över min kropp! Det är intressant hur olika måttstocken ser ut beroende på vem som klavertrampar.

Nåja. Anders Borg förekommer föga förvånande flitigt bland komikerna under fredagskvällens gig på Stockholm Comedy Club. Jäkla mycket folk igen för övrigt. Och varmt! Riktig skrattbastu där nere i källaren. Och folk är igång. Rolige Ambjörn Poulsen simmar omkring på 30 meters djup, Josefin Sonck går på toaletten, Max Ekholm är från Värmland och Adeel Faqih är Adeel Faqih.

Själv är jag som vanligt Erik Berglund och den här kvällen innebär det en riktigt stark andra halva och en bra första. Inte riktigt hemma med ordningen i mitt set ännu och jobbar på det inför de längre gig som väntar i höst.

Kör ikväll igen på Stockholm Comedy Club och då testar jag andra grejer. Kom och kolla, damn it! Förutom mig ser du Jahnavi Wallin, John Olsson och Lasse Nilsen. Och såklart Janne Westerlund.

Nästa gig: 5/8, Stockholm Comedy Club, kl 20

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s