River när King Comedy firar ett år

24138987_10155882808652603_874879363_oGig 111.

King Comedy är för ståuppkomikern vad bilan är för den dödsdömde. Nåt man kan ha lite lätt ångest inför. Men ikväll är det bara pukor och trumpeter. Denna Sveavägens cancersvulst fyller nämligen ett år!

Vad kan man säga om detta dödens väntrum som inte redan är sagt? Jo, bland annat att scenen är bortplockad. Bara skönt om du frågar mig då man nu kommer lite närmare publiken och kan välja att helt strunta i att stå på scenen (Johannes Hakala hade ikväll tillverkat en provisorisk scen utav två högtalare, men jag körde löst och ledigt på golvet i stället).

För att vara på King är det närmast fullsatt ikväll och riktigt internationellt. Thailändskor, tyskar och en engelsman får höra bland annat Erik Börjesson köra hela sitt set på engelska. Rätt imponerande av honom faktiskt.

I övrigt denna storstilade jubileumskväll kör innan mig Benny Rodin, nämnde Börjesson och Patric Svedberg. Det är rätt trevligt om än lite tjattrigt från några av borden.

Själv är jag rätt sugen på att köra och skiter som sagt i scenen. Tar istället på mig rollen som lite lekledare och tjoar rätt friskt med publiken. Bjuder bland annat upp en av thailändskorna och hon drar nån form av fräckis som inbegriper fiskar. Det känns lite finlandskryssningen från helvetet.

Sen testar jag lite nytt som jag i princip enkom kör för ett svenskt par som sitter i mitten och Benny Rodins farsa som är en frisk fläkt under giget. Pratar på rätt rejält men är ändå med i setet och ger mig grejer jag kan jobba med. Han höjer stämningen! Paret garvar också rejält åt flera nya saker. Får nog säga att det är mitt roligaste gig på King hittills. Förutom när jag för ett par gig sen freakade ur på scenen på grund av en never ending heckler.

I morgon kör jag work shop på Norra Brunn sen får vi se om det blir nåt gig i veckan också.

Stay frosty!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s