Testar nytt när Erik testar ny klubb i Solna

24059303_10159295969915538_1956464796801599407_o

Gig 110.

Jag gillar Erik Börjesson. Han har gett mig flera gig på Cash Comedy, han är en rolig komiker/MC och verkar vara en genuint trevlig person. Nu känner jag honom inte så jävla väl. Han har väl ett sexbrott i garderoben som alla andra (obs skämt) men utav det jag hittills sett av honom upplever jag honom som en bra och bjussig person. En sådan ska man hålla sig nära i den här så kallade stand up-branschen där energitjuvar lurar i varje hörn. Som insekter under svår abstinens slåss vi ju alla om samma futtiga scentidsfixar. Det leder inte alltid till sämja och välvilja komiker emellan.

Den här kvällen har Erik samlat ihop fyra komiker för att testa om det är fett att köra klubb på Isidor Kök och Bar i Solna. Ett charmigt rövhål något stenkast från det som en gång var Råsunda men som numera ser ut som Ground Zero. Trots att jag är AIK:are är jag inget större fan av norrort.

Uppslutningen är väl inte monumental men jag har ändå lyckats få dit ett drygt tiotal. I kombination med lite locals och andra så landar vi nog på runt 25 pers. Helt ok ändå. Bland annat är min syrra Matilda där med vänner samt min vän Tony, plus anhang, som förra året lät mig köra ett gig på hans företag när jag bara hade kört två gig i Stockholm. Tony är nog den ultimata stand up-publikmedlemmen. Garvar ofta och hänger gärna med när komikerna kör publiksnack utan att ta för mycket plats.

Det blir en jäkla bra kväll. Förutom mig kör Olof Berglund, Tobias Jacobsson och Viktor Engberg. En skön mix av komiker och med tanke på stämning och respons hade nog ingen fnyst åt att ha behövt dega ett par hundringar för den här underhållningen.

Nu hoppas vi att Erik kör några kvällar till. Då får ni komma och supporta! Även norrort behöver stand up…

För egen del står jag med papper och testar bland annat en tre minuters-rutin jag skrivit kvällen innan. Sätter nästan hela men behöver kolla några gånger. Det gör ingenting. Gillar att det går snabbare och snabbare för mig att slänga in nytt material i setet och känner att stora delar funkar. Blir kul att utveckla!

Nästa gig möjligen på King Comedy, sön 26/11, om jag pallar. Ses!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s