Få en dad bod – så gör du!

Burken 0617Bild014

Det är ett och ett halvt år mellan bilderna och 23 kg i viktskillnad. 84 kg sommaren 2005 mot 107 kg julen 2006. En legendarisk viktökning.

Jag hade kämpat länge i Dalarna för att hitta den rätta dieten men inget hjälpte. Rutorna fortsatte att spela o armarna blev allt senigare. Jag började nästan ge upp. Tack och lov träffade jag en kollega från Stockholm. Han kom med revolutionerande idéer. Istället för att dra ut och springa milen i terräng varje dag så började jag gå på gymmet. Istället för att äta avocado och fisk blev det bisarra pastaportioner med glass, frukt och vit choklad till efterrätt. Snart började kilona komma och de förhatliga konturerna försvann.

Efter ett och ett halvt år var jag där. Lite tung andning, rutorna inbäddade i ett attraktivt lager fett och till klädsel bekväma mjukisbyxor. Jag minns att jag grät när jag tittade i spegeln och sade till mig själv: – Nu har du din dad bod, Burken. Nästan tio år före min tid var jag där.

Nu när det är ideal har jag återigen chanserat. Kvinnor fnyser på stan åt mina tappade kilon och mina begynnande rutor väcker avsky. I fickan knyter jag handen. I morgon är det jag som går in i affären köper fem paket Ben and Jerrys och kör. Lite tajt i dag men i morgon. Då jävlar!

En reaktion på ”Få en dad bod – så gör du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s