Min kärlek till den skrattande mannen

Det är en inflyttningsfest som många inflyttningsfester. Någon är tvärsäker. Snart brister den här jävla bo-bubblan! Någon är impad av golvet. Så snyggt med klinkers! Någon har fått i sig för mycket. Var ligger toan? Men den här festen har även något annat.

Det kan ju vara lite stelt i början. Flackande blickar och stela hälsningsfraser. Jag hittar ingen kapsylöppnare till premiärölen och en polsk massör gör en stor affär av hur han kan öppna flaskor med ögat. Han står och tar i och för oväsen. Plopp! Flaskan öppnas, polacken dunkar mig i ryggen och skrattar. Lite artiga skratt runt omkring.

Jag minglar omkring i det vita stilrena.

– Jag känner han där som känner värden.

– Jaha, intressant.

Mingel, mingel. Vad fint det är. 63 kvadrat. Köpt för en månad sen. Måste kostat en del. Plötsligt. En lång man sträcker fram kardan.

– Erik.

– Magnus (heter egentligen något annat).

Vi hinner egentligen inte längre och det kommer från ingenstans. Han är inte särskilt påverkad men tittar på mig som om jag vore själva definitionen av humorprecision. Den helt oväntade vändningen, den oanade gesten, den träffsäkra minen. Ett high-pitchat, staccato-skrockande väller ut. Det är omöjligt att värja sig och vi bryter båda ihop i varandras armar.

Det slår mig hur sällan jag skrattar såhär fullständigt ohämmat. Den skrattande mannen har det såhär varenda dag. Han är en ökänd humörhöjare och har till och med nämnt sitt skratt i cv:t.

På väg från festen kan jag inte sluta tänka på honom och jag saknar honom redan. Jag och min vän David skämtar lite men det är inte samma sak. Det är som soldagar i Mexiko. 30 grader och sol varenda dag. Jämfört med möjligen fem sådana dagar per år i Sverige.

IMG_2693

Den jag osökt kommer att tänka på är Ace Frehley. Han har något liknande going on. Så oerhört medryckande och välgörande.

Jag vill också ha ett sånt skratt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s