Plötsligt är jag på Charlatans

IMG_4162

Det är spännande att bo på Söder. Från ingenstans, kommer ett sms. Indie-legendarerna Charlatans lirar på Debaser Medis. Då jag i närtid endast har en knäoperation att se fram emot går jag såklart dit.

Jag har aldrig varit ett Charlatans-fan. Har knappt hört dem egentligen och kan inte en enda låt men det är trivsamt. Sångaren Tim Burgess är 48 men ser ut som 25 i sin eviga svampfrisyr. Hans röstläge är relativt lågt och han blundar intensivt på scenen där han struttar omkring i små spasmiska danser.

IMG_4130 IMG_4123

Gitarrljudet är vasst men basen fet. Det blir ett hyfsat gung och helt klart bäst när Stones-influenserna gör sig påminda. Samtidigt förstår jag varför jag lyssnade på Soundgarden och inte Charlatans när det begav sig. Jag har alltid varit betydligt mer rock än indie.

IMG_4120

Det jag främst tar med mig ut i Söder-natten är att jag träffade f d SVT-kollegan Therese Bergstedt och skate-legendaren Martin ”Skalman” Karlsson.

Charlatans kommer jag nog aldrig lyssna på igen.

Inte för att det är dåligt. Men jag kommer nog inte orka.

IMG_4118 IMG_4121

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s