Blackouten på Big Ben

img_2421

Helt plötsligt vet jag inte vad jag ska säga. Det är väldigt många komiker på Big Ben den här kvällen och de flesta får köra relativt korta set. Jag har fem minuter på mig och har fått kapa och pussla om i manus. Känner redan innan jag går på att det inte sitter hundra. Skämtet innan går lite halvfel, sen är jag helt lost. Jag får total blackout och står bara där och tittar på den tysta publiken.

En händelse som ovan skulle säkerligen skrämma den modigaste till livslång apati. Men det berör mig faktiskt inte nämnvärt. Publiken är snäll och ger mig en fet applåd, sen är jag snabbt igång igen och hittar tillbaka in i setet.

Har man någon gång trott att det räcker med att vara en rolig snubbe/snubba för att briljera på en stand up-scen har man fått tänka om. Publiken, rösten, timingen, tempot, kroppsspråket. Allt spelar in. Ett feltajmat skämt kan rasera hela ditt framträdande.

Börjar hitta alltmer rätt men tenderar fortfarande att hemfalla åt det överforcerade. Jäkligt lätt att man ständigt vill hålla igång från scenen och glömmer pauser och luft.

Nästa inbokade gig just nu är 28/11 på Norra Brunn. Kursavslutning.

Dyk gärna upp!

 

2 reaktioner på ”Blackouten på Big Ben

  1. Per skriver:

    Sitter på tåget med bedrövlig täckning, det förra gick väl inte in: du löste alla skådespelares skräck på ett professionellt sätt, blackouten märktes inte och showen blev bäst mot slutet. Your fan, Per

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s