”Premiären” på Norra Brunn

15179179_10154797739816096_7014692007579866310_n

Alla strävande stå upp-komiker vill förstås ha en bild av sig själva framför Norra Brunns klassiska backdrop. Det är ju stå upp-stället framför andra. Härifrån sändes legendariska TV-programmet Släng dig i brunnen och här vankas varje vecka kvalitets-stand up från Sveriges främsta stå upp-komiker.

Men bilden förpliktigar. Att som runtharvare i gärdsgårdsserien utnyttja Norra Brunn-auran för att boosta sitt eget haveri till karriär, kan vara diskutabelt. Norra Brunn är ju en betalklubb och får man köra där så är ju budskapet att man är någon som kvalificerat sig för den uppgiften.

Det har inte jag. Eller mina kamrater. Men vi har gått en kurs där. Och in måndags var det uppspel inför extern publik. Så det fick bli en bildjävel ändå. Känns stort. Man har kört stand up på Norra Brunn. Så gott som i alla fall.

Konstateras kunde att alla gjort stora framsteg. Själv gjorde jag mitt i och med detta mitt nionde gig. Och säkerligen mitt bästa. Dock var publiken hyfsat familjeorienterad vilket märktes när jag drog mitt lite mer utmanande material. Det skrattades mer när jag uppfattades som lite tokig och gjorde en konstig röst.

Denna stand up-höst har varit mördande intensiv. Jag vete fan vad jag har gett mig in på. Jag är något på spåren men jag är inte där ännu. För mycket överflödiga ord och manér.

But I´m getting there.

Nästa stopp på resan:

Nortons på Folkungagatan på fredag (9/12). Kl 19.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s