Gig 10: Bland trevliga fyllskallar på Nortons

nortons

Om det fanns (det kanske det gör) ett dataspel om stand up skulle Leroys Live Comedy på Nortons vara level 1. Här måste spelaren ta itu med en oberäknelig och till stora delar överförfriskad publik. Häcklarna kan vara aggressiva och det är allmänt rörigt.

Klubben drivs av bland andra komikern Johannes Brenning som har fixat skynke och blinkande skyltar. Det är ruffigt, härligt och fullt av möjligheter. Och fallgropar.

Komikerna samlas bakom scenen. Alla har sin egen strategi. En del sitter och skrattar självsäkert och kastar skämt fram och tillbaka. Andra skriver i sina block eller stirrar frenetiskt ner i telefonen. Vissa vankar av och an. Det finns en gemenskap bland komiker men på scenen är du ensam. Alltid ensam.

Showen drar igång. Vissa komiker har jag hört på andra klubbar och jag känner igen skämten. Det slipas och slipas. Alla strävar efter en klockren act där allt är perfekt tajmat. Det är också syftet med många av rookieklubbarna. Nybörjarna testar vingarna och en del mer rutinerade komiker testar nytt.

Gensvaret är varierat. Inte helt lättskrattat ikväll. En komiker kommer in bakom scenen helt knäckt och ingen får prata med honom. Shit happens.

Min tur att knalla på. Inleder med en halvekivok blikning till ett härförleden uttalat moderat-uttryck. Kör ganska kort den här kvällen men det känns, som Zlatan skulle säga, bättre och bättre. Börjar bli mer närvarande på scenen även om jag fortfarande missar en del smash-upplägg.

Publiken börjar bli lite berusad nu och skrattar mer. Det är kul, de deltar och ger energi.

Ett av mina bättre gig. Nu behöver jag tid att skriva!

Nästa inplanerade gig: Big Ben 22/12.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s