Därför håller jag inte käften

img_2542

Det låter som en motsägelse; att vara tyst som komiker, men är i själva verket nyckeln till skratt. En nyckel jag ännu inte riktigt behärskar. Det är som att tiden går långsammare på scenen, plågsamt långsamt när du upplever att publiken är tyst. Det gör att jag skyndar på fast jag gett mig f-n på att lämna luft. I efterhand noterar jag att jag liksom kväver skratt när jag alltför tidigt påbörjar ett nytt skämt.

Stand up-klubben på Big Ben vandrar oförtrutet på året runt trots röda dagar. Juldagen är inget undantag. Då det ska bli salsafest i stand up-lokalen klockan 21.30 är dagens tillställning förkortad. Alla komiker sånär som på den formidable husnarren Thanos Fotas får endast sex minuter.

Det är lite knepigt med tiden på de flesta rookie-ställen. Många vill köra och gigen blir därför korta. Antingen får man köra en längre rutin eller så pusslar man in lite olika skämt. Jag filar fortfarande på mina rutiner och drar därför en rutin som sitter ganska bra. Gensvaret är gott. Får en del beröm efteråt. Kul! Kul också att Per Lunqe, Daniel Stenius och Amanda Berglund kommer förbi och stöttar.

Utvecklingen går framåt, men mycket behöver bli bättre. Bara upp och köra igen.

Nästa gig: Big Ben 27/12

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s