Gig 13: Att testa nytt

erikbigben

Det finns många tankar kring när och hur en komiker bör testa nytt material. Många kör gammalt beprövat material först och sist och lägger sen in det nya i mitten. Den här kvällen kör jag ett helt nytt set på Big Ben. Absolut inte färdigt men jag testade ändå. Responsen blev blandad.

Generellt kan man säga att less is more. Väldigt lätt att det blir långt och pratigt, då tappar man publiken direkt. Jag känner direkt på scenen att jag lägger in en massa överflödig information som bara förvirrar publiken och därmed inte gynnar skämtet. Kan vara svårt att känna i skrift men blir tydligt på lokal.

Det är mitt trettonde gig den här hösten. Helt galet. Och det tredje på en vecka. Avslutar i morgon torsdag denna lilla decemberturné med ytterligare ett gig på Big Ben. Tänker att det blir lite utav en best of so far.

Vill också passa på att göra reklam för tävlingen Stockholm Comedy Contest som går av stapeln 19-21 januari. Jag kör en semifinal den 20 januari och siktar förstås på att komma till finalen 21 januari. Så boka gärna in 20 januari klockan 20 i almanackan. Jag behöver allt stöd jag kan få.

Men först alltså gig i morgon på Big Ben. Tors 29/12 kl. 20.

Vi ses!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s