Kanonstämning på Fck´d Up Comedy

2017-03-29 21.54.56-1

Gig 37.

35 åkersbergabor kan inte ha fel. Tydligen har vi levererat en av de bästa kvällarna hittills på Akterbaren, Fck´d Up Comedy.

Ja jävlar, inget gig är det andra likt. Ibland får man kämpa för varje skratt. En skeptisk publik väger varenda ord på guldvåg och bjuder inte på någonting, eller rättare sagt; komikern är oförmögen att hitta rätt nycklar för att dyrka upp publiken och det ack så nödvändiga samspelet uteblir.

Vi fyra komiker som ska leverera den här kvällen står i köksutrymmet bakom scenen och samspråkar med MC:n Magnus G Bergström som driver klubben. Enligt honom brukar publiken bestå av en trogen men ganska skeptisk skara med inställningen: här är vi, underhåll oss. Det är lite småspänt. Elin Almén är headliner och erfaren trots unga år medan vi andra, jag, John Olsson, Christoffer Nyqvist och Johan Norén, är rätt färska. Känns som det här kan gå hur som helst.

Magnus värmer upp publiken. Eftersom publiken mest består av stammisar vill han förnya sig och skriva nytt till varje vecka. En ganska utmanande uppgift men han kämpar på. Publiken känns dock fortfarande ganska reserverad när det är dags för mig att kliva på som första komiker.

Märkligt nog börjar det fästa ganska direkt. Små skämt som jag inte brukar få kanonrespons på sitter rejält. Det blir en växelverkan. Ju mer respons jag får desto bättre blir jag. Slappnar av, tar in publiken och får rejält med skratt under resans gång. På det hela taget ett av mina bättre gig även om jag efteråt i självkritikens kranka blekhet tycker mig få skratt jag inte förtjänar. Smaka på den positiva livsinställningen! Men efter en utskällning från min terapeut besinnar jag mig och tar åtminstone åt mig 50 procent av credden för de skratt jag frambringar.

Efter mig kommer John Olsson, min parhäst (vi skriver en del ihop) som alltmer börjar hitta rätt. Liksom mig är han i en sökandefas och testar det mesta. Det här är ett av de bästa gig jag sett honom göra. Både skämten och hans karaktär blir allt tydligare.

Christoffer Nyqvist går bara i gymnasiet men drar redan ner rejäla skrattsalvor. Lite oskyldig och försynt till stilen men självmedveten och en duktig skämtskrivare.

Johan Norén är en rolig bekantskap som bor i Nyköping men som vad jag förstår har sin sambo på Söder. Flera roliga skämt men faller lite väl ofta i ”berätta en historia-fällan”. Behöver hitta fler skämt along the way så att säga. Får dock också bra respons.

Avslutande Elin Almén är redan en mångfacetterad artist. Jag hade henne som lärare på en kurs i improvisationsteater för något år sen. Mycket dedikerad och entusiastisk. Som ståuppare väver hon in många karaktärer och är bra på att hitta ämnen som berör många. Hon får också kanonrespons. Personligen saknar jag lite skämt om hennes person. Jag vill veta mer om vem hon är och om hennes vedermödor! Hoppas det kommer:)

Summa summarum så fick alla komiker kanonrespons den här kvällen. Personligen var det kul med ett riktigt bra gig även om det finns mycket kvar att jobba på.

Nästa gig: Stockholm Comedy Club, Södra sällskapet, 31/3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s