15 min kärlek på Stockholm Comedy Club

17742337_10155135647677603_1053938370_n

Gig 38.

Jävlar i min lilla bananlåda om inte Åkersberga-flytet höll i sig ännu ett gig. Hade verkligen sett fram emot att köra på Stockholm Comedy Club (SCC) den här kvällen då jag hade blivit lovad en spot om tio minuter. Väl på plats visade det sig att jag skulle få köra femton så det var bara att slänga in ett par rutiner till.

Jag har varit inne på det förr. Ljuset. Jag älskar verkligen förutsättningarna i SCC-lokalen. Det är rött, varmt och guldigt (”babbigt” som kvällens headliner Melody Farshin utrycker det) och publiken sitter nära. Det är tillräckligt ljust för att man ska kunna se ansiktet på de flesta men tillräckligt mörkt för att det inte ska bli alltför pladdrigt. Har hittills alltid haft en bra känsla när jag har gått på scenen här.

Vi är fem komiker som kör denna fredagskväll. Galne Viktor Carlsson, intensiva Sofia Nordin, smarte Robin Grubbström, jag och färgstarka Melody Farshin. Briljante Anders Häggström konfar. Lokalen är halvfull och runt tio av mina egna vänner har till min glädje dykt upp.

Först ut är Viktor. Han är en personlig favorit och jag gillar verkligen hans slängiga, galna framtoning. Men jag har märkt att han ofta får väldigt olika respons. Har sett honom riva och bomba om vartannat. Med den nuvarande stil han har upplever jag att han tjänar på en större publik. När han öppnar inför en relativt fåtalig och ouppsjungen publik så kan han få problem. Möjligen behöver han hitta lite lugnare nycklar att börja med innan han kopplar på alla vansinnigheter.

Sofia Nordin är alltid säker. Tyvärr är jag tvungen att tillfälligt avvika under hennes set så jag kan inte göra någon närmare bedömning av hennes insats den här kvällen.

Den store albanen Robin Grubbström går från klarhet till klarhet. Han är en av de starkare skämtskrivarna bland ”up and coming”-komiker men har haft en del problem med scenskräck. Det märks allt mindre. Han kör ett långt set den här kvällen och får bra respons. Giget är för övrigt hans andra den här kvällen sen han tidigare kört på Leroy´s på Nortons. Den 19 april gör han sitt första headliner-gig på SCC så missa inte det.

Efter en kortare paus är det min tur. Jag känner mig helt onervös vilket är en härlig känsla. Detta trots att mina första tre minuter är relativt nyskrivna och inte helt färdiga. Min scen-närvaro blir allt bättre, kanske uppe på 60-70-procent nu. Börjar liksom lämna telepromptern som rasar på inne i huvudet och göra manuset till en del av mig. Får som sagt köra femton minuter också vilket är lysande. Då kan jag använda de skrivna skämten som fasta bojar medan jag kan improvisera mer och känna mig lös och ledig.

Avslutar gör Melody Farshin. Första gången jag ser henne och hon är riktigt bra. Använder sin persiska bakgrund och livet i Husby som grund och tar sen upp träffsäkra betraktelser om hur hon möter det pursvenska samhället. Riktigt tajt och bra skrivet.

Till sist. Tack för stödet! Riktigt kul att så många dyker upp på gigen. Extra tack till Tony, alias Gandalf och Saruman, som bjöd på sig själv och förgyllde kvällen.

Nästa bokade gig: Förfest, Stockholm Comedy Club, 8/4.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s