Dygn av terror och komedi

20170321 6

Gig 40.

Livets ytterligheter har aldrig varit så tydliga som efter Dagen T. Först springande omkring i anslutning till dådet. Mötet med alla människor i skräck, ryktena, röken. Sen jobb i dagarna tre med ett par hundra journalistsamtal. Och som grädde på moset två stand up-gig. Lördagen på Stockholm Comedy Club och igår söndag på Big Ben.

Gårdagens Big Ben-gig var mitt fyrtionde. Ett nytt litet jubileum. Det går fort nu. Har en jävla massa gig i april och det känns bra. Jag tänker inte. Jag köttar. Så fort det känns läskigt går jag emot det. Det var därför jag rusade emot folksamlingen mot den kraschade lastbilen, tills jag blev bortmotad av polisen. Det känns som allt ställts på sin spets. Befriande men måhända potentiellt ödesdigert.

Det är nästan bara kids i publiken. Verkar som många ställen är stängda så när kidsen ska ha sin bira är det bara Big Ben som står till buds. Helt klart är det inga vatos locos vi komiker har att göra med. Det är ganska försynta parvlar som inte heller verkar vara så vana att vara på stand up. Bestämmer mig direkt för att snacka mycket med dem och det går hem. Gör överlag ett bra gig om jag får säga det själv, och det får jag eftersom det är min blogg. Möjligen känner jag mig lite väl självsäker, nästan på gränsen till dryg. Kan bli kontraproduktivt men jag får stabilt med skratt hela giget. Kan också fortfarande tala ännu långsammare även om jag har ett par längre effektiva pauser.

Kan avslutningsvis berätta att jag fått ett nytt gig på trevliga Open Mic på Södra sällskapet, 18 april. Ska bli grymt!

Nästa gig: Stockholm Comedy Club 12/4

(Tack Per Lunqe för bilden)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s