Oj vilken kväll, Open Mic!

17974465_10155198038912603_1252769462_n

Gig 44. Puh. Utan tvekan den bästa Open Mic:en jag varit med om på Stockholm Comedy Club. Nog aldrig sett en sån leverans från samtliga komiker, ny som erfaren. Och publiken var med på noterna hela vägen.

Med Linda sjuk får Nalle hålla hov ensam, men så värst mycket hovhållande blir det inte. Därtill är antalet komiker för stort. Bara att köra helt enkelt. Hoppas jag kommer ihåg alla som kör!

Den skånske rumänen Damien Alin inleder kvällen. En ny rolig bekantskap som är på Stockholmsturné. Fyndiga romskämt levererat med pondus. En riktig grindare som verkar gå all in på stand up-karriären.

Jag levererar ett rätt stabilt set och ett par nya skämt. Bortblåst är King Comedy-tystnaden och den förhållandevis unga publiken verkar nöjd. Börjar få många gig innanför västen nu och det märks. Min leverans blir allt bättre.

En av mina personliga favoriter Simon Gärdenfors testar nytt. Som vanligt träffsäkra betraktelser av små dumheter ingen annan sett. Det är nåt med hans dialekt och röstläge jag inte kan värja mig emot.

Kostik Harju har jag aldrig sett tidigare. Galet mycket energi och många roliga act outs. Ska bli kul att följa.

Jämten Jonas Dillner är ett fall för sig. En trygg snuskfarbror som med lugn, djup röst beskriver sin kärlek till oralsex. Nämner att han skapar dålig stämning men är så pass trygg att det aldrig blir outhärdligt, även om ofta obehagligt.

Skådespelaren Linn Sparrenborg har jag aldrig sett tidigare. Väldigt teatralisk men har roligt material. Får bra respons på sina reflektioner kring varför hon egentligen vill dejta killar hon inte gillar.

Sverrir Sverra Marinosson har jag heller aldrig sett tidigare. Den som förvånar mig mest. Rolig röst och riktigt roliga skämt med islandsvinkel.

60-plus-senioren Birgitta Klepke började sent med stand up men kör mycket och har redan hittat sin karaktär. Har en förmåga att attrahera både ung som gammal även om hon ikväll kanske får lite mindre respons än hon brukar få.

Sofia Nordin är det göteborgska energiknippet som gärna pratar om sin egen klamydia. Bra fart ikväll och får faktiskt en i publiken att erkänna att även denne smittats. Skönt bisarrt.

Josefin Sonck levererar alltid, även när hon testar nytt. Duktig på att hitta vanliga ord och uttryck som hon spinner vidare på. Fortfarande chockad över att hon tidigare nämnt för mig att hon brukade prata stockholmska.

Kirsty ”fisty” Armstrong har jag sett flera gånger. Kombinerar rätt saftig grovhet med oskyldigt, attraktivt yttre. Gör ett av sina bättre gig och får bra respons.

Benny Leika Rodin är en sällsam karaktär. Börjar mer och mer hitta skämt som passar hans personlighet och han blir lugnare och lugnare. Bästa giget jag sett honom göra.

Robin Grubbström är bra som vanligt. Laddar för sitt första gig som headliner idag (onsdag) på Stockholm Comedy Club. Börjar lägga in fler och fler act outs till sitt smart skrivna material.

Programmerarnörden Anders Häggström är en av de bättre som frekventerar stockholmshaken nuförtiden. Riktigt fyndiga skämt som tydligt går i linjen med hans karaktär.

Avslutningsvis en ny tjej som jag tappat namnet på. Gör sitt första stand up-gig och har av hennes debut att att döma potential att bli riktigt bra.

Summa summarum riktigt hög standard denna kväll för att vara open mic. Alla komiker får skratt och publiken verkar riktigt nöjd. Kul! Är tillbaka på Stockholm Comedy Club redan på lördag men först ett stopp ikväll onsdag på nyöppnade klubben Cash Comedy Club.

2 reaktioner på ”Oj vilken kväll, Open Mic!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s