Premiär hos fröken Cash

gronerik

Gig 45.

Som runtharvare i stand up-branschens lägre regioner får man en härlig insyn i Stockholms mindre bemedlade krogvärld. Big Ben, Kings Table och den här gången Bullie Bar på Hornsgatan. Den sistnämnda är spelplatsen för den nya klubben Cash Comedy Club som kör för andra gången.

Det är ett härligt litet kryp-in och det hela avlöper i största enkelhet. En lastpall på golvet och någon sorts gitarrförstärkare som högtalare. Publiken sitter nära, nära vilket förstås ger en väldigt intim känsla.

Värdinna är mustiga Jenny Cash som är lika grov som jag är bitter. Sett henne flera gånger på engelska men kul att se henne på svenska också.

Eftersom det är en rookie-klubb är det många komiker av varierande erfarenhetsgrad som kör. Får därför stifta bekantskap med en bitter högstadielärare och en gotländsk lajvar-tjej. Båda gör bra gig. Lovar gott inför framtiden.

I övrigt är vi några stycken som körde på Open Mic på Stockholm Comedy Club kvällen innan. Islänningen Sverrir, skåningen Damian och så jag.

Lite hafsigt gig från min sida men får ändå rätt bra respons. Man blir lite ställd under act outsen när publiken sitter så otroligt nära. Det är dock att föredra då det är lätt att interagera med publiken.

Grindar-april fortsätter. Måste säga att jag är rätt seg i huvudet nu men det är värt det. Minuter på scen är det som krävs för att göra dig bättre:)

Nästa gig: Stockholm Comedy Club, Förfest, lör 22/4 kl 20.00

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s