50 gig – fortfarande livrädd

50gig

Gig 50.

På många bilder jag har av mig själv genom livet ser jag lite obekväm ut. Som att jag inte riktigt trivs med att jag står där och poserar, som att det finns ett obehag med hela situationen. Så ock på denna bild hastigt tagen efter att Ato Karlsson avslutat ännu en Big Ben-kväll och skallet från den missförstådde Garage lämnat lokalen.

När jag utifrån stirrar på bilden av den alltmer fårade råbulten vill jag sända in ett tusental små nanorobotar rakt in i hans hjärna. Låta dem navigera fram till amygdala och bekämpa vad det nu än är för substanser som talar om för honom att han ständigt är hotad.

Jag sa till mig själv vid något tillfälle att vid 50 gig, då kommer jag att veta om jag vill fortsätta med denna beroendeframkallande tortyr eller inte. Nu vet jag att 50 gig inte är någonting. Jag är fortfarande lika euforisk som livrädd. Och jag har egentligen inte en aning. Lika snabbt som jag berusas över en nyvunnen nivå blir jag dräpt av en enhällig publik som kväver mig med sin näst intill unisona tystnad. Det är ett saligt kringkrälande på valfri helvetesnivå.

Samtidigt har det så klart gått framåt. Jag får förtroende att köra längre gig och jag jobbar målmedvetet med mitt uttryck. Ändå är jag inte där jag vill vara. Fortfarande finns en anspänning, ett ibland forcerat uttryck och en bristande scennärvaro. Men som sagt. Det går framåt.

April blev smått sanslös på många sätt. Mitt dayjob sög musten ur mig, scenen sög musten ur mig och livet fortsätter på många plan att suga musten ur mig. Jag är puppan som blev kvar efter att fjärilen flugit iväg.

Hur gick gig 50 då? Tackar som frågar. Jo, det gick stabilt men jag stör mig på att jag inte kan behålla lugnet. Det går helt enkelt liiite för fort. Jag är som travhästen strax innan galoppen. Försöker hålla igen men tillslut lyfter hovarna.

Det är ingen som hotar dig, Burken. Ta det bara lugnt. Andas. Såja.

Allt är bra.

Nästa gig: Stockholm Live, Södra Sällskapet, fre 5/5 kl 20

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s