Intimt och roligt på Cash Comedy

18685452_10155310981857603_1375259734_n

Gig 54. Cash Comedy har seglat upp som en av mina favoritklubbar trots att jag bara kört där två gånger. Älskar hur tätt inpå publiken sitter. Den här kvällen rattas av Kathryn LeRoux, en skön jänkare som jag sett flera gånger. Hon är en regular på Big Bens internationella torsdagskvällar och grym på att skapa bra stämning.

Den dåliga känslan från kostym-bombningen på Big Ben är som bortblåst och jag river av ett starkt set. Går riktigt bra. Jag har övat skiten och det ger resultat. Extra kul är att etablerade Fredrik Andersson ger mig beröm efter giget. Hör inte till vanligheterna i denna konkurrensstinna bransch. Fredrik såg jag första gången 2011 då han var i Afghanistan och underhöll trupperna. Den här kvällen testar han mycket nytt och står anspråkslöst och läser i sitt block.

I övrigt tycker jag att värdinnan Jenny Cash gör ett bra gig. Hon har en extremt svart humor som ofta balanserar på den berömda gränsen. Ibland kanske lite för mycket kroppsvätskor för min smak men hon blir allt starkare.

Täby-elakingen Svea Sigmond gör endast sitt femte gig men är redan riktigt rolig. Skriver bra skämt men behöver lyssna in publiken och känna av lokalen. Jag gjorde samma fel i början. Drog igång nästa skämt innan publiken skrattat klart.

Jonas Dillner är Jonas Dillner. Lugn och trygg norrlänning som jobbar mycket med pauser. Skulle bli ännu bättre med lite fler kortare skämt och lite större temperament-variation emellanåt.

Avslutar gör Daniel Sanchez och han gör det bra. Märks att han jobbar mycket med sitt material för att hitta de roligaste orden och formuleringarna. Nöjer sig inte bara med något halvdant. Det är så man går framåt och utvecklas.

Nästa gig: Stockholm Comedy Club, Förfest, 27/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s