Men skratta då, era jävlar

18762387_10155319893262603_1648076918_n

Gig 55. Stockholm Comedy Club. Förfest.

De stirrar på mig som hålögda ugglor. Först tror jag att det är en mardröm. Jag väntar på att deras uttryckslösa ansikten ska förvridas till demoner och att de ska spy grönt slime på mig där jag står på scenen, men ingenting händer. Och då menar jag ingenting. Nästan. En man till höger lyfter svagt på vänstra mungipan och en knappt synbar dregelpärla börjar leta sig ned längs läppen.

Den dåliga smeden skyller på järnet, I know, men WTF! Mötena i min bostadsrättsförening framstår som väckelsemöten i jämförelse. Jag undrar vilken ond kraft som slitit dessa människor från det fantastiska vädret, forcerat ned dem i en mörk källarlokal och tvingat av dem 100 kronor. De kan inte ha kommit frivilligt.

Känslan är surrealistisk och ingen av oss komiker har någon större kväll. Det är som att vi alla kastats in på det där bostadsrättsföreningsmötet stunden efter besked om avgiftshöjning. Vi känns som ett störande moment i publikens önskan om att unisont få sitta och stirra in i ett rött skynke.

Ok, smärre överdrifter. Ingen av oss bombar. Det fnissas till här och var men det är nästan UNIKT trögt. Erik Moberg och Elin Viljestrand kämpar ändå tappert med publikkontakten och lyckas bäst ikväll. Själv kör jag ett närmast exemplariskt framfört set. Jag är faktiskt riktigt nöjd. Egentligen. Fast det kan man som komiker knappast vara om man fått så lite skratt. Eller? Jo det tycker jag. Skratt är ändå inte allt och vem vet, det kanske kluckas å det grövsta innanför uggleuppsynerna?

Fan tro´t. Det är stand up i ett nötskal. Du kör i princip exakt samma set som du körde ett par dagar innan. Då rev du stället. Nu får du en dregelpärla att förflytta sig en halv centimeter nedåt. Jag blir fysiskt provocerad på riktigt och vill nästan begå ett fängelsevärdigt brott med hjälp av mitt mikrofonstativ, men hejdar mig och drar istället ett opassande skämt som refererar till ett aktuellt kriminalfall. In your faces, ugglor!

Ikväll öppnar jag på King Comedy. Om ni undrar vad det är för dån ni kommer att höra omkring 20-tiden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s