Fem i publiken – alla skrattade

18763171_10155321599667603_1977160870_n

Gig 56.

Stora grejer på King Comedy ikväll. Scenen var nästan helt rensad så man slapp stå och trängas med trumset och förstärkare. Nu fattas bara att något också görs åt det lila finlandsfärjeskenet i ansiktet.

Det är solklart att sommarsverige påverkat Stockholms stand up-scen. Varför gå ner i mörka källarlokaler när man skratta åt bar övis-fyllon mitt på ljusa dagen? Och de som ändå dyker upp förefaller lite värmedästa. Åtminstone igår på Stockholm Comedy Club. Jag känner att jag kanske gick lite hårt åt dessa stackare i föregående inlägg. Det var såklart skämtsamt menat. Uppgiften att få publiken att skratta är komikerns och ingen annans. Såklart. Men det är ändå fascinerande hur det kan variera. Hur ändå rätt vältaliga publiker vara så pass reserverade.

Nog om det. Jag öppnar på King och publiken består av ett tiotal komiker och runt 5-6 vanliga dödliga. Fåtaligt även för att vara här men det blir faktiskt ett härligt gig. Den klassiska fläkten på toaletten förstör flera punch lines men ger möjlighet till spontanmaterial. Publiken som är där är med på noterna och till och med en och annan komiker tittar upp ur anteckningarna och ger en trött tumme upp.

Jag kör egentligen samma set som igår men det känns ännu tajtare idag. Roligt! Behöver tyvärr avvika direkt efter giget så hinner inte se någon annan denna gång.

Nu väntar intensiv vecka med gig i Nynäshamn, två gig på Stockholm Comedy Club samt ånyo King Comedy. Hoppas vi ses!

Nästa gig: 31/5, Nynäshamn, restaurang Kroken, kl 20.30

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s