Luvtröjan har tagit över mitt set

20121049_10155497088997603_1594252455_n

Gig 74.

Jag har blivit slav under en gimmick. Först kändes det spännande i dj-båset där jag satt och drog i en regel. Luvtröjan gav mig nån sorts streetcred. Den bidrog också till att förtydliga min set-inledning så att skämten satt ännu bättre. Men nu känns det som att jag inte ta av den. Det känns också som att jag inte längre bara kan köra stand up som de andra komikerna. Jag måste helt enkelt inleda mitt set genom att gå ut från dj-båset iförd en luvtröja.

Jag hade aldrig en tanke på att bli en karaktär-komiker. Men nu har jag blivit det. Jag har blivit den puckelryggiga, otäcka samhallsplacerade dj:n som släpas fram 5-6 minuter varje kväll till allmän åskådan. Nästan som ett sagoväsen.

Överlag en ganska återhållsam publik denna kväll trots lördag. De flesta komiker får färre skratt än normalt. Själv är jag nöjd med att ett par nya skämt sitter plus att jag är väldigt lugn på scenen.

Efteråt blir jag hånad av de andra komikerna. Jag har blivit som en maskot från gatan. En lite avig kille som ändå får vara med. Men det är ok. Det måste finnas plats för mig och min luvtröja också.

Nästa bokade gig: Stockholm Comedy Club, 22 juli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s