Komiker hotades med stryk efter afghanistanskämt

20939069_10155611036752603_1251519196_nGig 83, 84.

Tiderna förbryllar, även om de såklart alltid gjort det för någon någonstans på denna jord. För mig innehöll dock gårdagen det mesta.

Jag börjar dagen med att hälsa på min syster som är djupt engagerad i de afghanska ungdomarnas situation på Medborgarplatsen. Förutom att hon jobbar med en del av dem på HVB-hem så spenderar hon väldigt mycket tid i deras temporärt upprättade ”läger” på Medborgarhusets trappa. Själva sakfrågan kan vi lämna därhän för nu.

Sedan väntar två gig för kvällen. Först på Best Of Stockholm Comedy Club klockan 20 och sedan premiären av Late Night, den lite mer ”barnförbjudna” showen som startar klockan 23.

Jag är rejält seg under mitt första gig. Har fibblat och ändrat i manus så mycket hit och dit att jag inte är riktigt med i matchen. Gör ett helt ok gig men glömmer bort en halv rutin och får hoppa till en annan. Publiken är lite märklig. Skrattar där man inte förväntar sig och är knäpptyst när man levererar sitt guld.

Inför Late Night-premiären känns det sådär. Jag är, som sagt, också seg i skallen och går och vankar av och an som en osalig ande innan showstart. Då kommer plötsligt klubbägaren Janne Westerlund med en öl och jag som inte brukar dricka en droppe innan gig blir plötsligt mig själv igen (nej det här är inte alkoholreklam). Till slut blir det också riktigt bra med folk.

Jag är MC denna kväll, faktiskt första gången hittills. Att vara MC innebär att man hälsar publiken välkommen och presenterar de olika komikerna. Man har liksom ett helhetsansvar för kvällen. Publiken är relativt blandad men kanske är ändå halvförfriskade män i 25-40-års-åldern i majoritet. Det är lite gapigt här och där men ändå på ”rätt sida” och jag kan snappa upp folks kommentarer och väva in dem i setet.

Skulle säga att jag gör ett av mina bättre gig. Har bra kontakt med publiken och får uppskattning för mina skämt. Från de flesta, skulle det visa sig.

Komiker denna kväll är Jenny Cash, Robin Grubbström och Sandra Ilar. Alla levererar med den äran och framför allt Sandra Ilar kör sin vana trogen en del rätt mustiga skämt.

Mitt i hennes gig reser sig en person på främre raden och går upp. Jag tänker inte mer på det just då. Han tillhör ett gäng grabbar som jag tjatat mycket med hela kvällen. Ett gäng militärer på svensexa.

Efter showen kommer mannen som avvek fram till mig. Han börjar med att berömma mig men tillägger sedan att jag var bra : ”tills du kom fram till det där skämtet”. Jag tänker inte dra skämtet, men det berör soldater i Afghanistan. Vi kan väl säga att han har synpunkter kring lämpligheten. Under ordväxlingen hetsar han upp sig själv och hans kamrater får hålla tillbaka honom. Ingen jätteallvarlig händelse men såklart något lite utöver det vanliga.

Efter händelsen kommer en assyrisk vakt fram till mig, ger mig stöd och sedan sin syn på IS framfart i Mellanöstern och den svenska asylinvandringen. Tiderna förbryllar som sagt…

Rolig kväll hur som helst och kul att Late Night gick bra. Headlinar där nästa vecka. Hoppas vi ses då!

Nästa gig: Cash Comedy, 23/8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s