Rövskämt inför släkten avslutar första stand up-året

21169010_10155630862802603_1939837540_o

Gig 87.

När du utför en burlesk ”act out” mitt i ett relativt plumpt skämt om din förkärlek för kvinnliga bakdelar inför din mor, far, styvmor, mammas man, ex, exets dotter, dina systrar, en arbetskamrat, gamla vänner och ett par framstående musikartister, så är det bra om scenskräck inte är den egenskap du främst identifierar dig med. För egen del skulle jag vilja gå så långt som att säga att jag njuter.

Jag vet egentligen inte var jag ska börja. Fakta är att jag för knappt ett år sen gjorde mitt första stand up-gig i Stockholm, 30:e augusti på Big Ben. Sen dess har det blivit 88 gig. Hösten avlöpte rätt lugnt sen eskalerade allt efter min finalplats i Stockholm Comedy Contest i januari. Jag vill tacka Janne och Magdalena som driver Stockholm Comedy Club för att ni gett mig och många andra komiker en chans att trots relativt ringa erfarenhet få möjlighet att regelbundet få giga hos er. Grymt kul är det. Tack också till alla andra som driver klubb i stan och som låter mig köra; Tomas Bonderud, Jenny Cash, Johannes Hakala m.fl.

Den här kvällen på Stand Up Comedy Late Night kör jag mitt första headliner-gig. Det är jag som är den komiker som kör sist och får mest tid. Jag har ansträngt för att dra folk och i princip alla, drygt 20 pers, dyker upp. Tyvärr är det i övrigt rätt tunnsått så det innebär att vi står och kör Late Night-koncept för min släkt typ. Även om jag såklart är tacksam för uppslutningen så innebär det ju såklart vissa prövningar att leverera en viss typ av skämt för folk som redan känner dig eller har en väldigt tydlig uppfattning om dig.

Jag känner mig ändå rätt oberörd och kör min act rakt av. Någon rutin är väl inte helt klar men den får halka med ändå. 27 minuter blir det till slut. Känner inte riktigt att mitt material håller för hela den tiden men jag är jäkligt nöjd med min leverans och att jag står rakryggat på scen även om inte alla skämt flyger. Grymt bra erfarenhet!

Känns ändå mäktigt att få stå och köra 27 minuter efter att man kört stand up ett år. Samtidigt har jag lagt ner grymt mycket tid, tappat mitt sociala liv och typ gått in i väggen på kuppen. Med andra ord skapat nya ämnen att skriva stand up om, hurra!

Tack till alla som kom igår. Betydde mycket!

Näst gig Stockholm Comedy Club, 2 sep kl 20 och 23

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s