När nytt funkar öppnar sig himlen

22243952_10155735795927603_998443523_oGig 96.

Faaan va kul det är när du testar nytt och det sitter direkt. Förvisso en jävla guldpublik på Big Ben ikväll men ändå. Har inte planerat att köra men Ahmed låter mig få några minuter. Hade egentligen tänkt glida ner redan igår måndag men kände mig svag och tryckte fem Narcos-avsnitt istället.

Jag får nästan mer betalt för mina nya skämt än mina gamla. Det är en av de svåraste grejerna som ståuppare, att hålla glöden levande i gamla skämt. Ofta tänker man att nu jävlar river jag av guldet, sen går man inte in helhjärtat och de stora skratten uteblir. Publiken känner direkt när man själv inte tycker det är kul.

Min vän John Olsson gör också ett bra gig och vågar testa mycket nytt. Det kan kännas tufft att testa nytt när flera grymma komiker kör och det är mycket folk. Men man måste våga. Annars tar man sig inte vidare.

Idag känns det som att jag tar ett steg framåt i utvecklingen. Fast det kan förstås braka åt helvete snart igen.

Nästa bokade gig: King Comedy, 8/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s