När du är kvällens svarta får

22712852_10155783274287603_827254444_oGig 101.

Kör mitt andra headliner-gig på Stockholm Comedy Club denna fredagkväll. Helt urblåst i huvudet efter gig i Gävle på onsdagen samt sömnbrist. Riktigt trevlig kväll är det ändå med betoning på trevlig. Betydligt ”snällare” komiker än mig den här kvällen. Jag tycker förstås att jag är snäll (innerst inne), men pratar kanske om saker som uppfattas annorlunda.

Trivsamme norrlänningen Anders Häggström är MC och är som vanligt mycket rolig. Publiken gillar honom. Jag har nån tanke om att jag ska öppna med att dra några skämt om några av komikerna som kört innan och som jag känner ganska väl. Bestämmer mig dock för att bara dra ett litet skämt om Anders. Jag säger ungefär: ”Jag och Anders gick mellanstadiet tillsammans, det var jag som slet av honom håret och stack två fingrar i ögonen på honom”. En anspelning på Anders tunnhårighet och att han har glasögon.

Man behöver inte vara en humoristiskt geni för att inse att 1. Skämtet är inte fantastiskt. och 2. Det finns risk att man kan känna viss aversion mot en individ som drar ett sådant skämt. Jag drar skämtet eftersom Anders skämtat lite om mitt ”farliga” utseende tidigare och förstås i all vänskaplighet.

Med detta sagt får jag lite motvind i början, till skillnad mot giget i Gävle där de älskade mig och svalde mig med hull och hår. När du som komiker når likeable-zonen får du sjukt mycket gratis, annars får du jobba.

Nu ska sägas att det går bra ändå. Bränner av 24 minuter och det är på det hela taget ett bra gig. Några gillar mig som fan hela vägen medan andra kommer och går lite. När jag är lite trött och tärd blir jag lite hårdare i approachen och då märker jag att jag ofta får lite sämre garv. Livet.

Sjukt nöjd att jag inte missade mina rutiner. Var så trött att det kändes som jag hela tiden jagades av texten.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s