Här flippar jag på häcklare

23335596_10155824929432603_1248532951_oGig 102.

Vissa blogginlägg känns tyngre att skriva än andra. Har haft ett litet uppehåll på ett par veckor. Skrivit en del under den tiden och bokade in ett gig på King Comedy ikväll eftersom jag har flera gig nästa vecka. Vet att det brukar vara knapert med folk men tänkte ändå att jag skulle dra igenom en rutin. Som vanligt är det folk som skiter i stand up som sitter och väsnas under tiden komikerna kör.

När det är min tur så börjar det okej. Förväntar mig ingen större respons, därtill är det för öde, men ändå kul att dra lite nytt inför komikerna och i alla fall få ta sig igenom lite material. Hinner dock inte långt förrän en överförfriskad herre börjar skrika en bit in i lokalen. Fine, en häcklare får man stå ut med och jag börjar snacka med honom och försöker förstå vad han vill. – Lasse! vrålar han gång på gång. Jag hör bara hans skrik på scenen men försöker skita i honom och köra vidare men det går liksom inte. Jag börjar skämta med honom först men han vägrar sluta skrika. Då börjar jag dumt nog skrika tillbaka eftersom han inte slutar vad jag än säger. Till slut fattar jag att han vill att en annan bedagad herre som står längst fram ska upp på scenen. Jag frågar om Lasse vill komma upp och om mannen längst in kommer att vara tyst om Lasse får gå upp på scenen. Lasse vill inte gå upp på scenen. Men trots det börjar mannen längst bak skrika igen. Varken personalen eller nån annan i lokalen försöker få tyst på honom.

Jag lyckas dra lite nytt men det drunknar i mannens skrik. Jag avbryter något tidigare och går av scenen. Här kokar det över. Istället för att låta det vara så vill jag gå fram till mannen och säga mitt hjärtas mening, möjligen eskortera honom ut så att han inte förstör för alla andra komiker. Hur vi än vrider och vänder på det överreagerar jag och blir till slut bortmotad av en annan komiker, Benny, som ska köra lite senare. Jag släpper det hela och lämnar lokalen för att kyla av. Mannen tystnar tydligen och lämnar snart lokalen han också. Lite senare ska en annan man förstöra Tore Kullgrens gig, Tore lämnar också i förtid.

Som komiker måste man kunna hantera häcklare, men det går inte att köra när personer inte blir tillsagda och sitter och skriker genom hela ens set. Liksom staccato-aktigt malande. De slutar aldrig.

Trots detta vill jag be om ursäkt till klubbägare Johannes Hakkala och resten av komikerna. Jag hjälpte till att göra en redan dålig stämning ännu värre, även om det tog sig senare när de störande männen lämnade.

Samtidigt måste man fråga sig om det är någon idé att köra klubb när folk kan hålla på hur de vill utan att någon gör något.

Hoppas på bättre gig framöver.

Nästa gig: Big Ben 9/11

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s