Workshop-gänget avslutade på Big Ben

25317339_10155925743317603_145825812_oGig 116.

Den fem måndagar långa workshopen med han som kallas svensk stand ups gudfader, Thomas Oredsson, är slut. Det finns många åsikter om hur man blir en bra ståuppkomiker. – Gå kurs! Nej va fan, var dig själv, skit i vad alla säger, etc.

Personligen gillar jag att få sanningen rakt upp i ansiktet, hur hård den än må vara. Känns som utvecklingen går snabbare då. Jag håller inte med om allt Oredsson säger, men han har gjort sisådär 3000 gig mer än jag så nåt har han nog snappat upp kring ståuppens fundament.

Det jag själv tar med mig är att man måste göra publiken medveten om vem det är som står på scenen. Varför drar just jag de skämten jag drar? Alla skämt måste utgå från din karaktär. Sen måste publiken gilla dig. Låter ju rätt fundamentalt men är oerhört viktigt. Gillar de dig får du mycket gratis. Tycker de att du är osoft kan suveräna skämt bomba.

Den här kvällen har workshop-deltagarna samlats på Big Ben. Alla kör ca 6-7 minuter material som slipats till under dessa fem måndagar. Jag skulle säga att alla gör sina bästa gig under den här perioden. Att stå och traggla för ett nära på tomt Norra Brunn, så när som på åtta halvintresserade komiker, är inte det lättaste. Skämt behöver en nyfiken publik och det är rätt hyfsat drag  på Big Ben ikväll.

Jag är rätt nöjd med mitt gig. Är ganska lugn och sätter de flesta nya grejer jag har slipat till. Får hygglig respons också. Kul!

Nästa gig: Open Mic, Stockholm Comedy Club, 12/12 kl 20.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s