Varje dag slutar jag med stand up

27394874_10156057865227603_1524865405_nGig 123.

Varje dag slutar jag med stand up. Och börjar. Jag är som grisen Särimner från den nordiska mytologin. Han som slaktades och åts upp varje kväll bara för att morgonen efter stå återuppstånden och trind i inhägnaden.

Att jobba heltid samtidigt som jag försöker utvecklas inom stand up är ingen lek. Det talade fjolåret om för mig med all önskvärd tydlighet. 106 gig tog ut sin tribut.

Det känns jobbigt och motigt. Jag vill inte upp där. Men jag kör på. Övar i tysthet. Byter ordning, stryker och lägger till. Sen på nåt jävla sätt står jag där igen. In the limelight.

Jag hade ett längre uppehåll kring jul, nu är jag igång igen, men jag har ännu inte bestämt vilken nivå jag tänker lägga det här på. Finns flera möjligheter. Jag ser över dem alla.

Den här kvällen är det premiär för Stockholm Comedy Club. I nya lokaler. Flytt från Söder till City. Från Åsögatan till Sveavägen. Plus och minus med nya stället skulle jag säga men mest plus. Gatuplan, större lokal och rymligare scen. Sen är det mycket bordsplacering. Några rader längst fram sitter framåtvända mot scenen annars sitter folk runt bord. Hoppas att det trots detta går att få upp samma täta stämning och att folk som kommer verkligen är där för stand up.

Bra line-up ikväll trots att headlinern Jakob Öqvist får ställa in pg a sjukdom. Jag öppnar, sen Viktor Engberg, Josefin Sonck och Therese Sandin som får headlina i Jakobs ställe. Jag har bytt ordning på ganska mycket och lagt till en del nytt. Vissa nya grejer sitter bra vissa funkar inte. På det hela taget ett roligt gig. Jag gillar variationen med publik längst fram och sen folk runt borden men det gäller att ta in hela lokalen så att det inte blir att man bara kör för dem där framme.

Känns bra efteråt. Börjar våga ta mer pauser och ha kul i stunden. Vet precis vad jag behöver stryka och göra om. Annars riktigt bra gig av Engberg som vanligt. Han kör sina tunga säkra grejer. Sonck testar mycket nytt som verkar lovande och Therese Sandin kör nog det tajtaste jag sett henne köra. Märks att hon varit ute på vägarna mycket. Får spontant in publiken och har tätt mellan skratten.

Janne är förstås en jätteduktig konfare också.

Vi ses på Big Ben på måndag.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s