King är död, leve Power!

Burken

Gig 124.

Det legendariska bombar-meckat King Comedy har gått i graven. Vilka minnen! Där misshandlade jag nästan en häcklare, sjöng allsång med en full thailändska och tröstade flera gånger hålögda komiker som lovade att de aldrig igen skulle ställa sig på en scen. Det är en sorgens tid i stand up-dalen.

Men säg den sorg som varar för evigt. Den enes död den andres bröd och så vidare. Jag befinner mig på Broder Tuck på Götgatan. Detta mordbefläckade avskräde till sunkhak har i källaren nämligen börjat inhysa ett nytt inslag i stand up-Stockholm. Trion Bussel, Börjesson och Cashs nya Open Mic-ställe Power Comedy Club.

Lokalen är bra, klubben  kör mellan 20 och 23 och det finns möjlighet att spontananmäla sig. Många komiker på plats denna premiärkväll och en del publik också. Jäkligt skön avslappnad stämning.

Jag glider på som tvåa och är inspirerad. Har kört lite glesare en period nu och dammar av lite gammalt och spränger in lite nytt. Enda negativa är väl egentligen spotten i ansiktet som är som att stå en halv decimeter från solen. Man ser nada surf av publiken. Får ändå rätt skön respons. Kul!

Nästa gig: Big Ben 5/2

ps. Även King Comedys ande i form av en avspänd Hakala syntes i patenterat linne i publiken. Enligt egen utsago på jakt efter ny lokal. Blir han en fågel Fenix?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s